ЗА НАС

КОИ СА АДВЕНТИСТИТЕ

 

Събота сутрин, часът е 9:00 и съседите ви излизат, облечени официално, сякаш отиват на симфоничен концерт. Но явно не отиват на концерт, защото носят библии. 

Изглежда по-вероятно това да са адвентисти от седмия ден, които отиват на църква.

Сигурно сте забелязали ( поне тези от вас, които имат приятели адвентисти), че тези хора се различават. Те имат специфични вярвания и разбирания за Бога. Ако ги наблюдавате на работното им място, в семействата им или на църква, ще откриете, че те се стремят да помагат дори и с дребни неща на хората около тях.

Ако ги наблюдавате още по-отблизо, вероятно ще забележите поне следните особености:

 :: Любовта и привързаността им към Бога доминират над всичко в техния живот.

 :: Те ходят на църква в събота, вместо в неделя.

 :: Няма да откриете бирени бутилки в боклука им.

 :: Ценят здравето си.

 :: Те са оптимистични и приятелски настроени.

 :: Искат да знаят какво ще ви направи щастливи.

 

Ако общувате с тях,

скоро ще откриете, че приятелите ви адвентисти ви приемат такива, каквито сте. Ще срещнете усмивки, които идват от особения душевен мир, който тези хора притежават дори сред хаоса. Да, „хаоса”. Приятелите ви адвентисти са точно като вас. Те преживяват същия стрес и нещастия, който преживявате и вие. И все пак ще забележите разлика в това как те отговарят на предизвикателствата. Имат някакъв дълбок вътрешен мир, който им помага да се справят. Те виждат отвъд днешните проблеми, защото знаят какво ще стане със света и се чувстват сигурни в победата си.

Мир и силно вътрешно задоволство

е техният отличителния белег. Този мир не е безразличие: „Е, каквото дойде”. Не, този мир идва от познаването на Бога, от увереността, че какво и да се случи тук в този свят, това е „нищо” в сравнение с радостта да живееш вечно с Бога.

Тъга, болка и гняв    

Да, адвентистите също изпитват тези емоции, но те вярват, че Божията любов може да утеши страдащия. В живота им има и гняв, все пак, те са нормални хора, които се опитват да живеят в един хаотичен свят. Но Бог е достатъчно добър, за да внесе успокояващата сила на Своята любов във всяка ситуация, провокираща човешкия гняв.

Хвалението

Този емоционален израз на благодарност към Бога за всичко, което прави в живота ни, е другата отличителна черта на адвентистите. Ако спрете под прозореца на вашите приятели адвентисти някоя сутрин по време на закуска, вероятно ще чуете някой да се моли или да чете стих от Библията.
Всяка събота сутрин цялото семейство ще отиде на църква за да се присъедини към съботното училище и богослужението. Не се учудвайте ако поканят и вас!

Съботното училище

е като неделното училище. Това е един специален час на хваление чрез музика, молитви, мисионски истории и малки групи за изучаване на библията. Има специални групи и за най-малките, децата. Музиката и приятелските разговори са основна част от съботното училище. Ще откриете, че съботното училище може да бъде едно наистина приятно време.

Общото официално богослужение

е едно по-специално време на поклонение, в което ще можете да чуете нещо практично - основана на Библията проповед, чиято цел е да ви помогне да видите Бог по-ясно и да ви зареди за следващата седмица.

Усещане за цел и едно дълбоко посвещение

на постигането на тази цел е друга отличителна черта на адвентистите. Не сме тук просто за да ставаме сутрин, да работим и да се прибираме в къщи. Приели сме, че сме посланици на Твореца и нашата цел е да представяме Бога по такъв начин, че вие да усетите Неговата неустоима любов!

Адвентистите вярват,

че Исус Христос ще дойде скоро за да вземе Своите последователи и да им даде вечен живот на една нова земя. И тъй като Христос е отправил апел към последователите си „Идете и проповядвайте”, адвентистите споделят добрата вест за Христос с всеки, особено с приятелите си.

Мир, хваление и усещане за цел

Всичко това внася уникална сила за живот, която идва от Христос. И може би ще усетите този живот чрез вашите приятели адвентисти. Това е и нашата надежда. Надяваме се, че ще видите в нас тази сила, целеустременост и мир, които Бог предлага на всеки човек. И нещо повече, надяваме се, че това което видите ще ви хареса и ще изберете да приемете Исус Христос за свой личен спасител и ще се впуснете с нас в приключението наречено „християнство”.

КАЛЕНДАР

Юли 2024
Н П Вт Ср Ч П С
  01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      
Всички събития

ПОСЛЕДНО ДОБАВЕНИ

17 Ноември, 2014

Библиотека

Болести, причинени от начина на живот

професор д-р Йохен Хавличек

04 Ноември, 2014

Библиотека

Кратък курс за изучаване на основните учения на Библията

Емил Димитров

20 Януари, 2014

Библиотека

Материали за разглеждане в домашни групи

Съюз на ЦАСД

09 Юни, 2013

Библиотека

Адвентен библейски коментар върху „малките” пророци

Компилация

АНКЕТА

Как реагираш на "вечно" мрънкащите?

БЮЛЕТИН

Генерална конференцияНастоятелство на трудовете на Е.ВайтLoma Linda University Andrews UniversityAdventist Online YearbookСЦАСД АДРА БългарияИздателство „Нов живот”Вестник „Християнска мисъл”Световно Адвентно радио „Гласът на надеждата”Теологичен колеж „Стефан Константинов”Адвентната българска мрежаЗОВ-Медиа : Безплатни кореспондентни курсвеASI БългарияAmazing FactsThree Angels Broadcasting Network TVLoma Linda Broadcasting Networks TV New Perceptions TelevisionHope Chanel InternationalHope Chanel BulgariaVVV Live